Call voor HTM 2016
Het financieringsinstrument High Tech Materialen (HTM) gaat binnenkort weer open voor aanvragen. HTM richt zich op het stimuleren en financieren van fundamenteel en toepassingsgericht onderzoek op het gebied van Hightech Materials. Onderzoekers kunnen voorstellen indienen die aansluiten bij de roadmap High Tech Materials (topsector HTSM), de roadmap Chemistry of Advanced Materials (topsector Chemie) of het thema Materials for Sustainable Energie (topsector Energie). 

De organisatie van de HTM-call is in handen van STW en het Materials innovation institute (M2i). Voor deze achtste ronde van HTM is maximaal 3 miljoen euro beschikbaar.

Lees meer >
Meld je aan voor het STW-jaarcongres
STW bestaat 35 jaar en viert dit jubileum met de bezoekers van het STW-jaarcongres, op 24 november 2016. Tijdens het congres blikt STW terug op 35 jaar innovatie en valorisatie, onder meer met optredens van diverse Simons Stevin Meesters. De blik wordt echter ook op de toekomst gericht. Bezoekers krijgen uitgebreid de kans om nieuwe technologieën te verkennen tijdens workshops en demonstraties.

Op het programma staat ook de uitreiking van de Simon Stevin Meester-prijs aan prof.dr. Suzanne Hulscher en prof.dr.ir. Maarten Steinbuch. Uit handen van minister Henk Kamp ontvangen beide onderzoekers de prijs van 500.000 euro. Daarnaast vindt de bekendmaking van de Open Mind-winnaars en de nieuwe Simon Stevin Gezel plaats. De presentatie is in handen van Jan Douwe Kroeske. Bekijk het volledige programma op www.stw.nl/jaarcongres en meld je aan.


Lees meer >
Podium voor Research Through Design
Tijdens de Dutch Design Week biedt festival DRIVE een podium aan de onderzoekers die deelnemen aan Research Through Design, een onderzoeksprogramma gericht op ontwerpende wetenschappen. Op 27 oktober 2016 presenteren de onderzoekers op het festival hun ideeën en de laatste stand van zaken in hun projecten.

DRIVE is een tweedaags festival rondom design research en innovatie, dat plaatsvindt in het Natlab in Eindhoven. Het festival is een bonte ontmoetingsplek voor ontwerpers, onderzoekers en geïnteresseerden die werkzaam zijn in de industrie, overheid en de topsectoren.

Eveneens tijdens de Dutch Design Week presenteren Nederlandse hogescholen hun innovatieve projecten op het gebied van ontwerpend onderzoek. De presentaties maken deel uit van de tentoonstelling Work in Progress, te bezichtigen van 22 tot en met 30 oktober 2016 in het Klokgebouw in Eindhoven.


Lees meer >
Kanshebbers STW Design Award presenteren hun ontwerp
Het reizende innovatiefestival SummerLabb kan zich opmaken voor een spectaculair nieuw onderkomen. Tijdens het festival presenteerden studenten van de Technische Universiteit Eindhoven zes ontwerpen voor een nieuw SummerLabb-paviljoen.
 
De ontwerpen lopen uiteen van een uitvouwbaar origami-gebouw tot een stapelbaar paviljoen dat zich als een pop-up-boek laat openen. Het winnende paviljoenontwerp wordt voor het volgende festivalseizoen gerealiseerd en bekroond met de STW Design Award. Tijdens het jaarcongres van STW maakt dagvoorzitter Jan Douwe Kroeske het winnende ontwerp bekend.Lees meer >
Editie september 2016
Direct naar:
> Call voor HTM2016
> Jaarcongres STW
> Research Through Design @ DRIVE 
> STW Design Award
© STW 2016 | Afmelden