Call voor HTSM2017
De jaarlijkse HTSM-call van NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW) is weer geopend. Het programma richt zich op het stimuleren van excellent wetenschappelijk onderzoek binnen de topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM).

Het budget voor de call bedraagt 5,6 miljoen euro, bestaande uit 3,4 miljoen euro van NWO-domein TTW en 2,2 miljoen euro van het TKI HTSM. De maximale TTW-bijdrage per project bedraagt 750.000 euro. De deadline voor het indienen van een vooraanmelding is 11 april 2017, 14.00 uur.

Lees meer >
Honoreringen Open Technologieprogramma
Het bestuur van NWO-domein TTW honoreert zes projectvoorstellen binnen het Open Technologieprogramma.

Direct Electrolytic Ammonia Production (15234)
Hoofdaanvrager: Prof.dr. F.M. Mulder, Technische Universiteit Delft

Gynaecological imaging using 3D ultrasound (GYNIUS) (15301)
Hoofdaanvrager: Prof.dr. C.H. van der Vaart, Universitair Medisch Centrum Utrecht

Image-guided treatment of brain malignancies with radioactive holmium microspheres (15499)
Hoofdaanvrager: Dr. J.F.W. Nijsen, Universitair Medisch Centrum Utrecht

Molecular Gecko: Engineering multifunctional antibody anchors for affinity biosensing (15481)
Hoofdaanvrager: Dr. R.J. de Vries, Wageningen University & Research

Multi-scale understanding and control of spray drying processes (15459)
Hoofdaanvrager: Dr.ir. M.A.I. Schutyser, Wageningen University & Research

Traffic control; optimal flow of nutrients to developing mushrooms (15493)
Hoofdaanvrager: Prof.dr. H.A.B. Wösten, Universiteit Utrecht
Lees meer >
Op stoom met Open Mind
Met hun onorthodoxe onderzoeksplannen wonnen vijf onderzoeksteams vorig jaar een Open Mind-beurs van 50.000 euro. Hoe vergaat het de laureaten, en hoe pakken ze het verwezenlijken van hun onderzoeksdroom aan? NWO-domein TTW bracht een bezoek aan de winnaars en tekende de voortgang op. ‘Dit is waarvoor we ooit ingenieur zijn geworden’, aldus een van de winnaars.

Lees meer >
Kick-off onderzoeksprogramma nieuwe antibiotica
Een onderzoeksprogramma dat moet leiden tot nieuwe antibiotica en alternatieven voor antibioticagebruik gaat op 18 april 2017 van start. Tijdens een speciaal kick-off-evenement kunnen wetenschappers en onderzoekers uit het bedrijfsleven kennismaken en gezamenlijke onderzoekswensen verkennen. Daarnaast wordt het startschot gegeven voor een nieuw platform voor onderzoeksgroepen die zich richten op antibiotica.

Het onderzoeksprogramma heeft een budget van 6 miljoen euro, en gaat naar verwachting eind april open voor projectvoorstellen. NWO-domein TTW voert de beoordeling van de voorstellen uit, evenals de begeleiding van de onderzoeken die na de beoordeling van start kunnen.

Lees meer >
Werkconferentie rondom verminderen van aanvraagdruk
Hoe kan NWO haar beoordelingsprocedures verbeteren, en de aanvraagdruk voor onderzoekers verminderen? Om daarop een antwoord te vinden, organiseert NWO op 4 april 2017 een nationale werkconferentie. Tijdens de conferentie gaan wetenschappers, bestuurders van kennisinstellingen, beleidsmakers en partners van NWO (o.a. KNAW, VSNU en bedrijfsleven) met elkaar in gesprek.

Vervolgens organiseert NWO een internationale werkconferentie met zusterorganisaties in het buitenland, om ervaringen en good practices uit te wisselen. Die conferentie vindt plaats op 29 en 30 juni 2017. De uitkomsten van beide conferenties dienen als input voor het verbeteren van de NWO-procedures.
Lees meer >
Aftellen voor ICT.OPEN2017
Het aftellen is begonnen voor de zesde editie van ICT.OPEN, die plaatsvindt op 21 en 22 maart 2017 in De Flint in Amersfoort. ICT.OPEN is de ontmoetingsplek voor wetenschappelijke ICT-onderzoekers en geïnteresseerden vanuit de ICT-industrie. Het congres trekt jaarlijks honderden bezoekers.

Op het programma staan onder meer keynotes van Barbara Terhal en Erik Vinkhuyzen. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan speeddates met bedrijven en belangrijke thematrekkers in het ICT-veld, en sessies bijwonen rondom bijvoorbeeld cyber security, data science, start-ups, quantum computing en ethiek in ICT. Aanmelden is nu mogelijk via het registratieformulier.

Lees meer >
International Organ-on-Chip Symposium 2017
Het Nederlanse onderzoeksinstituut hDMT organiseert samen met het École polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL) in Zwitserland het tweede International Organ-on-Chip Symposium (IOOCS17). Tijdens het symposium spreken onderzoekers uit diverse disciplines over onder meer de combinatie tussen microchiptechnologie en stamcelbiologie, waarmee de fysiologie van levende organen wordt nagebootst. Op het programma staan eveneens interactieve postersessies en een Meet the Expert-lunch. Het symposium vindt plaats op 2 en 3 mei 2017, bij het EPFL.

Lees meer >
Editie maart 2017
IN DEZE EDITIE
Direct naar:
> Call voor HTSM2017 
> Honoreringen Open Technologieprogramma 
> Winnaars Open Mind 2016 
> Onderzoeksprogramma nieuwe antibiotica 
> Werkconferentie aanvraagdruk 
> ICT.OPEN2017 
> International Organ-on-Chip Symposium
English newsletter
The monthly newsletter of NWO Domain TTW is also available in English.
Read more >
DOORSTUREN >>>
© NWO 2017 | Afmelden