Call voor DATA2PERSON
Een nieuwe call is nu geopend voor onderzoekers die zich richten op data science en gezondheid. Centraal in de call, genaamd DATA2PERSON, staat de manier waarop data science kan bijdragen aan technieken om zelf je eigen gezondheidssituatie te volgen.

De call is een samenwerking tussen het onderzoeksprogramma COMMIT2DATA, diverse NWO-domeinen, het Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie, ZonMw en het Ministerie van Economische Zaken. Voor aanvragen binnen DATA2PERSON is 5.225.000 euro beschikbaar. De deadline voor het indienen van een voorstel is 5 september 2017, om 14.00 uur.
Lees meer >
Partnership NWO-domein TTW en Nutricia Research
NWO-domein TTW en Nutricia Research B.V. investeren gezamenlijk 3 miljoen euro in een nieuw Partnership-programma. Het onderzoeksprogramma moet leiden tot nieuwe inzichten in de manier waarop voeding kan bijdragen aan een fit immuunsysteem. Onderzoekers kunnen zich binnen het programma richten op verschillende immuun-gemedieerde ziektebeelden en de invloed van voeding en omgevingsfactoren daarop.

NWO-domein TTW en Nutricia Research streven ernaar de Partnership-call medio mei 2017 open te stellen voor onderzoeksvoorstellen. Vanaf de openstelling is meer informatie beschikbaar op de TTW-website.
Lees meer >
Deadline Partnership TTW en Rijk Zwaan
De termijn voor het indienen van voorstellen voor het Partnership-programma Digital phenotyping of plant-pathogen interactions is verlengd. Onderzoekers kunnen een voorstel indienen tot 30 mei 2017, 14.00 uur.

Binnen dit Partnership-programma investeren NWO-domein TTW en Rijk Zwaan 3 miljoen euro in onderzoek dat moet leiden tot nieuwe inzichten in het bestrijden van plantenziekten. Wetenschappers vanuit de plantkundige onderzoekswereld kunnen samen met onderzoekers aan technische universiteiten projectvoorstellen indienen. De financiële bijdrage per project is maximaal 750.000 euro.
Lees meer >
Honoreringen Open Technologieprogramma
Het bestuur van NWO-domein TTW honoreert zes onderzoeksvoorstellen binnen het Open Technologieprogramma.

A Numerical-Experimental Study on chemo-mechanical degradation of COncrete sewer Pipes (NESCOP) (15485)
Hoofdaanvrager: Dr.ir. E. Bosco, Technische Universiteit Eindhoven

Development of an innovative MRI technology to assess micro-trauma in skeletal muscles (15500)
Hoofdaanvrager: Prof.dr.ir. G.J. Strijkers, Academisch Medisch Centrum

Dose-response Curves for -OMICS data in soil quality assessment (DrCOMICS) (15494)
Hoofdaanvrager: Dr.ir. D. Roelofs, Vrije Universiteit Amsterdam

Enabling on-site sport aerodynamics with "the ring of fire" (15583)
Hoofdaanvrager: Dr.ing. A. Sciacchitano, Technische Universiteit Delft

GAs Leaks from Space (GALES) (15597)
Hoofdaanvrager: Prof.dr. E.A.A. Aben, SRON
Lees meer >
Verslag Life Sciences with Industry 2017
Met welke trucs kun je alcoholvrij bier net zo goed laten smaken als ‘echt’ bier? Waar moet je als plantveredelaar op letten wanneer je planten selecteert op basis van DNA? En hoe kun je als klein bedrijf DNA gebruiken om gigantische hoeveelheden data in op te slaan?

Jonge wetenschappers zochten naar antwoorden op deze vragen tijdens de workshop Life Sciences with Industry 2017. Lees nu het resultaat van deze zoektocht, die verrassend was voor zowel de onderzoekers als de bedrijven die de vraagstukken hadden aangedragen.

Lees meer >
Terugblik ICT.OPEN 2017
Ruim vierhonderd bezoekers troffen elkaar bij de zesde editie van ICT.OPEN. NWO en het ICT-onderzoek Platform Nederland (IPN) organiseerden het congres in de Flint in Amersfoort.

Tijdens het congres nam TTW-onderzoeker dr. Peter Schwabe de Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek 2017 in ontvangst. Hij ontving de prijs van 50.000 euro voor zijn onderzoek naar algoritmes voor cryptografie en cryptoanalyse. Dr. Massoud Tohidian ontving de Else Kooi Prijs. Daarnaast waren er prijzen voor de beste ICT.OPEN-poster, het beste wetenschappelijke artikel, de beste masterthesis voor cybersecurity-onderzoeken en voor de beste demopresentatie.

Naast een fotoreportage is een uitgebreid verslag van het congres te vinden in de nieuwe editie van I/O Magazine.

Lees meer >
Oproep Physics with Industry
Bedrijven die innovatieve oplossingen zoeken voor een fysisch probleem kunnen zich nu aanmelden voor de workshop Physics with Industry. Tijdens de workshop buigen jonge onderzoekers zich een week lang over industriële problemen die met de huidige R&D-middelen onoplosbaar lijken.

Voor bedrijven biedt de workshop een unieke kans om nieuwe inzichten te krijgen, oplossingen voor bestaande problemen te vinden, het academische netwerk te vergroten en in contact te komen met jonge onderzoekers.
Lees meer >
Save the date: Jaarcongres NWO-domein TTW
Het jaarcongres van NWO-domein TTW vindt plaats op 9 november 2017. Het congres bouwt voort op het succes van het STW-jaarcongres, dat vorig jaar de laatste editie beleefde. Op het TTW-congres kunnen bezoekers wederom een uniek en verrassend programma verwachten.

Op het programma staat onder meer de verkiezing van de Simon Stevin Gezel 2017. De titel is bestemd voor onlangs gepromoveerde wetenschappers die zich verdienstelijk hebben gemaakt in onderzoek en zich actief richten op toepassings-mogelijkheden. Aan de prijs is een bedrag van 5000 euro verbonden. Projectleiders kunnen nu een kandidaat voordragen.
Lees meer >
Editie april 2017
IN DEZE EDITIE
Direct naar:
> Call voor DATA2PERSON 
> Partnership TTW-Nutricia 
> Partnership TTW-Rijk Zwaan 
> Honoreringen Open Technologieprogramma 
> Life Sciences With Industry 2017 
> ICT.OPEN 2017 
> Physics with Industry 2017
> Jaarcongres TTW
DOORSTUREN >>>
© NWO 2017 | Afmelden