Perspectief-ronde 2017/2018 open in oktober
Op 2 oktober gaat een nieuwe Perspectief-ronde open. Onderzoekers hebben dan een maand de tijd om een programma-initiatief in te dienen via de TTW-website. De richtlijnen en het invulformat voor deze ronde zijn vergelijkbaar met die van de ronde 2016/2017.

Perspectief is het financieringsinstrument voor publiek-private onderzoeksprogramma’s op voor Nederland relevante thematische gebieden. In deze programma’s komen diverse disciplines samen, en werken onderzoekers, private partijen én eindgebruikers samen aan nieuwe technologie. Op de TTW-website staat meer informatie over Perspectief, de richtlijnen en de drie fasen van deze Perspectief-ronde.
Lees meer >
Honoreringen Partnership TTW-STOWA-KWR-TKI Watertechnologie

Het bestuur van TTW heeft vijf onderzoeksvoorstellen gehonoreerd binnen het Partnership-programma Contaminants of Emerging Concern in the Water Cycle van TTW, STOWA, KWR en TKI Watertechnologie.

AdOx – a next generation adsorption-oxidation process for removal of CECs from municipal wastewater (15756)
Hoofdaanvrager: Prof.dr.ir. L.C. Rietveld, Technische Universiteit Delft

Cost-Efficient Removal of Contaminants of Emerging Concern in Urban Waste Water Treatment Plants CER-CEC (15759)
Hoofdaanvrager: Prof.dr.ir. A.J. Hendriks, Radboud Universiteit Nijmegen

Decision SUpport ToolS for Risk-based Prioritization and Control of Contaminants of Emerging Concern (SUSPECt) (15763)
Hoofdaanvrager: Prof.dr. A.M.J. Ragas, Radboud Universiteit Nijmegen

EMERCHE: Effect-directed Monitoring tools to assess Ecological and human health Risks of CHemicals of Emerging concern in the water cycle (15760)
Hoofdaanvrager: Prof.dr.ir. P.J. van den Brink, Wageningen University & Research

RoutinEDA: expanding the scope and downscaling the format of high throughput Effect-Directed Analysis for routine water cycle monitoring and effective control (15747)
Hoofdaanvrager: Dr. M.H. Lamoree, Vrije Universiteit Amsterdam
Lees meer >
Dertien TTW-onderzoekers ontvangen Veni-beurs

NWO heeft dit jaar 154 Veni-beurzen toegekend, waarvan 13 binnen het domein TTW. Veni-onderzoekers zijn recent gepromoveerd en krijgen met de beurs de vrijheid zelf hun onderzoeksonderwerp te kiezen. De toekenning biedt hen dan ook een belangrijke stap in hun wetenschappelijke carrière. De TTW-onderzoekers gaan onder meer aan de slag met metamaterialen, organ-on-chips en glasvezel.
Lees meer >
Nominaties Simon Stevin Gezel 2017
Drie kandidaten strijden dit jaar om de titel Simon Stevin Gezel 2017. De kandidaten zijn in het afgelopen jaar gepromoveerd op onderzoek dat werd gefinancierd door TTW. De genomineerden voor 2017 zijn Nynke van den Berg, Floris van den Brink en Bart Macco. De drie onderzoekers blinken uit in hun vakgebied en werken met succes aan het toepasbaar maken van hun onderzoeksresultaten. Stemmen op uw favoriet kan tijdens TEKNOWLOGY, het TTW-congres op 9 november, waar de winnaar bekend wordt gemaakt.
Lees meer >
Jaarcongres TTW wordt TEKNOWLOGY
Op 9 november 2017 vindt het eerste jaarcongres van NWO-domein TTW plaats, TEKNOWLOGY. Dit is hét festival waar technologie, wetenschap, innovatie en valorisatie samenkomen, net als voorheen op het STW-jaarcongres. Het programma biedt diverse (internationale) sprekers, lezingen en workshops, met daarnaast inspirerende voorbeelden uit het toegepaste onderzoek van TTW. Naast de Open mind-competitie en de verkiezeing voor Simon Stevin Gezel 2017 wordt de Simon Stevin Meester-prijs 2017 ter waarde van 500.000 euro uitgereikt. Meer informatie en (kosteloos) aanmelden kan via www.teknowlogy.nl.
Lees meer >
Conferentie Validation of biomarkers
Op 6 oktober 2017 vindt de conferentie Validation of biomarkers plaats in Rotterdam, in De Doelen. Centraal staat vraag hoe je de ontdekking van mogelijke biomarkers vertaalt naar de kliniek. Deze conferentie onderzoekt hoe geïntegreerde technologieën de innovatiekloof tussen wetenschap en kliniek kunnen overbruggen. De organisatie van deze conferentie is in handen van het Biomarker Development Center, een Perspectief-programma binnen TTW.
Lees meer >
Nacht van de Wetenschap
Wat doet muziek met je brein? Kun je geluid filmen? Wat is absoluut gehoor en is het erfelijk? Twaalf sprekers beantwoorden deze en andere vragen tijdens de Nacht van de Wetenschap met als thema Music Inside Out. Deze vindt plaats op vrijdag 6 oktober, in zowel Utrecht als Den Haag. Meer informatie over het avondvullende programma, de sprekers en de kaartverkoop is te vinden op deze website.
Lees meer >
Save the date: ICT.OPEN2018
De zevende editie van ICT.OPEN vindt plaats op 20 en 21 maart 2018 in De Flint in Amersfoort. ICT.OPEN is de ICT-onderzoeksconferentie in Nederland waar meer dan 500 wetenschappers uit alle ICT-onderzoeksdisciplines en geïnteresseerden uit de industrie samenkomen. De conferentie is een plek om van elkaar te leren en ideeën en netwerken te delen. De organisatie is in handen van NWO in samenwerking met het ICT-onderzoek Platform Nederland (IPN).

Lees meer >
Honoreringen Startimpuls Nationale Wetenschapsagenda
NWO kent financiering toe aan de aanvragen voor acht routes van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De financiering bestaat uit maximaal 2,5 miljoen euro per route. Drie gehonoreerde programma’s staan onder leiding van TTW-onderzoekers.
 
Prof.dr.ing. Dave Blank leidt een programma dat zich richt op nanotechnologie en quantumonderzoek. Een ander gehonoreerd programma, onder leiding staat prof.dr. Marco Beijersbergen, draait om methoden waarmee je buiten het laboratorium metingen kunt verrichten om de gezondheid van de mens in kaart te brengen. TTW-onderzoeker prof.dr.ir. Inald Lagendijk leidt een programma rondom Big Data. Het programma moet een impuls geven aan de zoektocht naar oplossingen voor het verantwoord omgaan met Big Data.
Lees meer >
Editie augustus 2017
IN DEZE EDITIE
Direct naar:

> Nieuwe Perspectief-ronde
> Honoreringen Partnership
> Honoreringen Veni
> Nominaties Simon Stevin Gezel
> TEKNOWLOGY
> Conferentie Validation of Biomarkers
> ICT.OPEN2018
> Honoreringen Startimpuls NWA

English newsletter
The monthly newsletter of NWO Domain TTW is also available in English.
Read more >
DOORSTUREN >>>
© NWO 2017 | Afmelden